четвртак, 5. јануар 2023.

Smanjimo otpad zajedno-Zero Waste

 Nadam se da smo svesni koliko je nasa Planeta zagadjena i kako se svakim danom sve vise gusi. Nadam se da smo svesni koliko cemo jos godina imati vodu za pice. Nadam se da cu ovim postom motivisati bar jednu osobu da promeni svoje lose navike i krene da primenjuje one dobre. 

Nova godina je, prava prilika da se nesto promeni. Prava je prilika da se pozabavimo okruzenjem u kojem zivimo, prava je prilika da smanjimo otpad zajedno i tako ulepsamo nama ali i drugima zivot. 

Zero Waste je koncept za koji sam se zainteresovala jos pre par godina, daleko sam od toga da sve primenjujem i da ne krsim nijedno pravilo ali se trudim. Pisala sam nekoliko postova na mom blogu i njih mozete procitati ovde .


Za pocetak je mozete da nosite ceger u kupovinu, vrecice za voce, da kupujete u second hand radnjama, da kupujete samo ono sto vam je potrebno. Ovo je pocetak smanjenja otpada. 
Sigurno ste videli u Blogmasu da sam napisala da je ova godina no buy godina, jeste i sigurna sam da ce nastaviti tako i na dalje, jer zelim da kupujem samo ono sto mi je potrebno. 
Uvek je bolje i zdravije da kupujete voce i povrce na pijaci, po jeftinijoj ceni ali i uvek cete znati da je voce i povrce sveze. 

Mislite na svoj organizam, ucinite sve da budete zdravi, nasmejani i ispunjeni. Citajte knjige, idite u biblioteku, kupujte sveze voce, oblacite se u second hand radnji, meni ovo sve zvuci fantasticno. 

Na internetu mozete da izguglate razne stvari, mozete naci odgovore na razna pitanja, tako da pocnite vec sada menjate stvari koje vam ne prijaju. 

Ovim postom sam zelela da vas podsetim da razmilite o Planeti i njenog zagadjenju jer trebamo svi o tome da mislimo dok ne bude kasno. 

Нема коментара:

Постави коментар

Hvala na komentaru! <3
Thank you for your comment! <3