четвртак, 12. јануар 2023.

Kako mozes da pomognes, da budes human?

 Zao mi je sto zivimo u takvoj drzavi da moramo decu da lecimo SMS porukama. Zao mi sto mnoga deca nemaju svoje srecno detinjstvo. Zao mi je sto se ovo desava sa nasom Planetom i sto nemamo cist vazduh. 

Ove godine sam odlucila da na svom blogu pisem o svemu. Do sada sam se ustrucavala zbog kritika drugih ali sada zelim da pomognem drugima. Znam da dosta vas cita i prati moj blog, zato ako budem osvestila samo jednu osobu to je moj srecan dan. 

Prva stvar je doniranje odece. Ako ne znas gde bi, postoje mesta poput Crvenog Krsta i Svratista za decu koja primaju odecu. Instagram profil svratistebgd. Potrebna im je pomoc. Ako niste iz Beograda, mozete da posaljete odecu. Naravno ako znate nekoga iz vaseg okruzenja ili grada da je potrebna pomoc, uradite to. 

Sakupljaj cepove. Postoje dve organizacije Cep za hendikep i Cepom do osmeha. Pa izaberite jednu od ove dve i donirajte cepove. Mozete ih pronaci na instagramu kao i facebooku. 

Fondacija Budi Human. Imate dosta dece i starijih kojima je pomoc potrebna, posaljite sms za nekoga. Mozete da uzmete i mesecnu pretplatu pa da se svakog meseca skida po 200dinara. 

Lidl ima povremene akcije za Narodne kuhinje, kupite preporucene proizvode pa na izlazu ostavite i tako donirate hranu. 

Pomognite ljudi u teskoj situaciji, bilo da se desava na ulici ili negde drugde, uvek pomognite. Hranu koju spremite podelite. 

Fondacija 28.Jun se bavi takodje humanitarnim radom, pogledajte njihov sajt,  mozete vec sada da donirate novac.

Postoje razne fondacije za napustene zivotinje, kada vidite pse na ulici, nahranite ih bilo cime sto imate. Bice vam zahvalni i dobicete mnogo mahanja repom. 

Dobrodovoljno davanje krvi. 

Sto se tice Planete, smanjite upotrebu plastike ako je to ikako moguce.


Nadam se da sam vas podstakla bar jednu stvar da uradite jos danas i time budete humani. 

1 коментар:

  1. This is such a beautiful post. I think it is more important than ever to use your voice to better the world. You have certainly done that today <3
    the creation of beauty is art.

    ОдговориИзбриши

Hvala na komentaru! <3
Thank you for your comment! <3