четвртак, 24. фебруар 2022.

Moje citalacke navike 2022

Cao najbolji moji!
Kako ste, sta radite? Nadam se da ste dobro, da ste zdravi i da koristite ovo lose vreme za citanje, jer kod mene je upravo tako. Trudim se da procitam sto vise knjiga, trudim se da svakoga dana citam, bar po neku stranicu. Danas sam videla na Makart youtube kanalu jedan zanimljiv video a to su citalacke navike koje imamo. Ovde mozete da pogledate taj youtube video Makart- Moje citalacike navike. Pa kako nas je ona tagovala da odgovorimo na ovih 12 pitanja, odlucila sam da to podelim sa vama na blogu. Ako vas zanima koje su to moje citalacke navike nastavite sa citanjem.

1. Da li imas neko posebno mesto za citanje?
Volim da citam ujutru dok sam jos u krevetu kao i uvece pre spavanja. Bez drustvenih mreza zapocinjem i zavrsavam dan i nikada se bolje nisam osecala. Tako da je moje mesto definitivno krevet u nasoj spavacoj sobi ili fotelja u dnevnoj sobi pored prozora. 

2. Bukmarker ili random stvari za obelezavanje stranice?
Nikada nisam kupila bukmarker vec sam ih samo dobijala uz kupovinu knjiga, pa tako da koristim neki od tih, imam jedan posebno lep, roze je i bas je iz Makart store radnje. Ne volim da savijam usi na knjigama. Imam mozda 2,3 bukmarkera i te koristim. 

3. Gde stajes sa citanjem? Da li moras da zavrsis poglavlje ili mozes da pauziras i u sred pasusa?
Mogu da stanem bilo gde, nije mi problem ali najvise volim kada zavrsim poglavlje. 

4. Da li jedes ili pijes dok citas?
Volim da pijem kafu, limunadu, sok, vodu. Ne volim bas da grickam pa da pipam listove knjige, meni se i ovako znoje dlanovi pa je to dovoljan problem kako ne bih unistila knjigu.

5. Multitasking-da li mozes da citas uz muziku ili TV?
Ne. Nijedno ni drugo, volim kada je mir i tisina i to me poprilicno opusta. 

6. Samo jedna knjiga ili nekoliko knjiga istovremeno?
Tek pre 2 godine sam pocela malo vise da citam, prosle godine definitivno aktivno pa je to novost za mene. Ove godine sam pocela da citam istovremeno, mogu jednu knjigu ovako u fizickom obliku a drugu u pdf formatu na telefonu i to mi je okej. 
7. Da li citas samo kod kuce ili mozes bilo gde?
Za sada samo kod kuce, tu se osecam najopustenije, volim ponekad da citam i u kolima kada idemo negde ali ni to mi bas ne prija jer imam osecaj da propustam trenutke druzenja sa osobama sa kojima sam. 

8. Naglas ili u sebi?
U sebi. Nemam naviku nista naglas da citam, mozda kada je neki zanimljiv deo pa smaram sve po kuci, onda da. 

9. Da li volis da procitas malo unapred ili preskocis koju stranu?
Ne. Onda mi nije zanimljivo a i oseca se osecaj krivice kada nesto preskocim.

10. Da li ti rikna ostane izlomljena ili su ti sve knjige kao nove?
Za neke knjige da, za neke ne. U sustini ne smeta mi i kada se napravi, volim polovne knjige, volim i nove naravno, ali hocu da kazem da ne biram gde cu ih kupiti, bitno mi je da su sve strane tu. Najvise volim da se sunjam izmedju polica u biblioteci i jedva cekam da odem. 

11. Da li pises u knjigama, podvlacis ili obelezavas odredjene delove na neki nacin?
Ne. Ne volim da pisem po knjigama, nekako volim da su u okej stanju, jer mozda se odlucim da ih prodam ili prosledim dalje pa ipak ne zelim da budu isarane. 

12. Koja je to navika za koju mislis da je specificna za tebe? 
Hmm, ne znam, mislim da nemam. 



I to je to za ovaj post, nadam se da vam se dopao i da ste uzivali, pisite mi koje su to vase citalacke navike <3 

Нема коментара:

Постави коментар

Hvala na komentaru! <3
Thank you for your comment! <3