петак, 10. децембар 2021.

Kako spreciti opadanje kose? Iz mog licnog iskustva

 Cao najbolji moji!

Dugo sam razmisljala da li da objavim ovaj post sada, kada je u pitanju blogmas, ali odlucila sam da ipak objavim jer verujem da ce bar nekome pomoci. Pa i ako pomogne samo jednoj osobi bicu presrecna. 

Dakle, moj problem je nastao kada sam imala dugu kosu skoro do struka, toliko je pocela da se mrsi, jednostavno cetkom nisam mogla da prodjem normalno kroz kosu. Neko vreme sam trpela to, stavljala sam kokosovo ulje, regeneratore, maske za kosu, kako bih bar malo olaksala kosu. Moja kosa je bila u haosu. 

U medjuvremenu od prevelikog stresa koji mi se dogodio proslog novembra, opadala mi je kosa u velikim kolicinama. Ja nisam mogla to da slikam kako bih vam pokazala tako da vam ostaje samo da zamislite koliko. 

Kada vise nisam mogla da izdrzim, skratila sam kosu skoro do ramena. Problem je i dalje bio tu, samo sam ja pokusala da mu zbrisem. Skratila sam kosu a kosa je i dalje opadala, nije htela da se rasceslja. Bilo je uzasno. Pritom ja sam stalno vezivala kosu u pundju, u rep. Kod mene nije bilo moguce da pustim kosu i da idem tako u grad, toliko me je nervirala, toliko je izgledala bezivotno. 

Sve do jednog dana dok mi nije pukao film. 

Fotografija je preuzeta sa Pinteresta.

Meni je u medjuvremenu ponovo porasla kosa, nisam nikada imala problem sa rastom kose, skratila sam je ovo leto, secam se 14.jul. Izasla sam iz salona kao preporodjena. Konacno sam pronasla dobrog frizera. 

Od tada resila sam da se kosi posvetim 110% i da se potrudim da bude zdrava i negovana kao sto je nekada bila. Ranije nisam imala problema sa kosom, kako je namestim tako stoji, duga ravna kosa, boja izmedju plave i smedje. 

Sigurno se pitate, sta se desilo izmedju te prelepe kose do ocajne kose, pa imala sam poremecaj hormona, nista nije bilo kako treba, bila sam na terapiji 6 meseci kako bih sve sredila. 

Posle terapije, uz pomoc ulja, maske za kosu, cesljanja uspela sam da vratim svoju kosu i prirodan sjaj. Nema vise opadanja kose. Zato sam zelela da vam ispricam svoju pricu i da vam navedem stavke koje su bitne kod sprecavanja opadanja kose a verujem da su korisni i meni su pomogli.


1. Redovno idite kod ginekologa. 

2. Redovno radite analize krvi. 

To su prve dve stavke bez kojih ostale stavke nece funkcionisati. Brinite o sebi i svom zdravlju. 

3. Pronadjite dobar sampon koji je blag, koji nece da isusuje teme glave. Plus ako imate perut ovo ce biti od pomoci. 

4. Koristite cetku koja ne cupa, No tangle su najbolje cetke za to. Lepo se peru, lako se odrzavaju, odlicne su. 

5. Koristite regenerator pre pranja kose ali i posle pranja kose. 

6. Koristite kokosovo ulje, natopite kosu i ostavite celu noc ili nekoliko sati preko dana. Regenerator uklanja ulje pa tako pre pranja prvo regenerator. 

7. Pronadjite dobru masku za kosu, trenutno koristim Gliss i o njoj cu vam pricati za neki dan. Ovo naravno ne koristite sve u jednom pranju kose. 

8. Koristite ulja za krajeve ili serume. 

9. Ne stezite gumicom kosu, nikako stegnut rep ili pundja, Tada se najvise kida i cupa kosa.

10. Koristite prskalice za lakse rascesljavanje kose. 

11. Vodite racuna o svom zdravlju, bitno je da budete zdravi iznutra kako bi ste sijali spolja. 


Nadam se da ce vam ovi saveti biti od pomoci, pisite mi. 

Нема коментара:

Постави коментар

Hvala na komentaru! <3
Thank you for your comment! <3